Help, mijn hond verveelt zich, wat te doen?
Hond verveelt zich, wat te doen?

Mijn hond verveelt zich, wat te doen?

Een hond die zich verveelt is verre van ideaal! Meestal zijn het de energieke honden met een hoge intelligentie of werkdrift die graag bezig gehouden willen worden.

Wanneer dit niet gebeurd uit dit zich vaak in gedragsproblemen. 

Gedragsproblemen zoals:

Slopen

Overmatig blaffen

overmatig likken

Hyperactiviteit

Let op: (overmatig veel prikkels en vermoeidheid kan juist ook hyperactiviteit veroorzaken bij je hond. Zorg dus altijd voor een balans hierin)

Belangrijk dus om dit te voorkomen!

Hoe voorkom je verveling bij honden?

Zorg voor voldoende beweging:

1. Zorg voor voldoende beweging: Neem je hond regelmatig mee voor wandelingen en speelsessies. Dit Biedt lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Verander de routes en locaties om wandelingen interessant te houden.

2. Verrijk de omgeving: Verander de omgeving van je hond door nieuwe geluiden, geuren en objecten te introduceren. Dit kan de nieuwsgierigheid van je hond prikkelen.

3. sociale interactie: Laat je hond spelen met andere honden, als hij sociaal is. Honden hebben vaak plezier in elkaars gezelschap.

4. Speelgoed: Zorg voor interactief speelgoed zoals puzzelspeelgoed of kauwspeeltjes. deze kunnen je hond ook lekker bezighouden.

Je kan uren wandelen met je hond maar over het algemeen wordenhonden daar minder moe van dan mentale uitdaging, vergeet dit aspect dan ook zeker niet!
Mocht je er alsnog niet uitkomen raadpleeg dan altijd een hondengedragsdeskundige. Deze kan je goed op weg helpen! Zie hier linkje: Joyvlugt hondengedragsdeskundige


Over de schrijver
Reactie plaatsen