Mechelse herder aanschaffen
Mechelse herder aanschaffen?

Denkt u erover na om een Mechelse herder aan te schaffen? Goede keuze! Natuurlijk afhankelijk of het ras Mechelse herder echt bij u past.

Wanneer u voor een Mechelse herder kiest wees u dan bewust dat dit ras over het algemeen veel beweging nodig heeft en nog belangrijker, mentale uitdaging. Wanneer u als hondenbaasje sportief en graag op pad gaat is de Mechelse herder zeker geschikt voor u! 

Waar nog meer rekening mee houden?

- Een Mechelse herder wordt veel ingezet als verdedigingshond en dit is niet voor niks, ze zijn hier ook voor gefokt. Als u als hondenbaasje niet sterk in uw schoenen staat dan is de kans groot dat de mentaliteit van de Mechelse herder op een negatieve manier de overhand krijgt. 

- Een Mechelse herder is vaak erg gevoelig, hierdoor kunnen ze gauw geprikkeld raken, een overprikkelde Mechelse herder is het laatste wat u wil. 

- Werken is hun hobby! Een werkloze Mechelse herder wordt zeer vervelend en gaat dan zelf werk zoeken, meestal in een negatieve zin.

- Eigen volk is altijd goed maar onbekend volk moeten ze eventjes aan wennen. Geen allemansvriendje dus (uitzonderingen daar gelaten).

Bent u als hondenbaasje:

- Sportief aangelegd?

- Staat u sterk in uw schoenen?

- Heeft u een zachte maar consequente hand?

- Bent u gek op uitdagingen?

Dan is de Mechelse herder een topper en zal hij of zij voor u door het vuur gaan! Het zijn harde werkers en worden blij van het uitvoeren van taken, echte teamwork! Leuk al dat werken maar zelfs Mechelse herders kunnen overwerkt raken. Ook voor dit ras is rust belangrijk, probeer hierin een mooie balans in te vinden. 

Wat is er nog meer belangrijk?

- Socialiseren is bij alle honden belangrijk, maar de Mechelse herder heeft hierin zeker extra aandacht nodig. Een sociale Mechelse herder is veel fijner in de omgang dan een herder die in alles en iedereen gevaar ziet. Dan valt er geen land meer mee te bezeilen.

- Mechelse herders zijn geweldige honden! Wanneer je ze eenmaal begrijpt ben je gezegend met een prachthond! 

Denkt u dat dit ras bij u past? Gefeliciteerd! Ga op zoek naar zoveel mogelijk informatie over dit ras en zoek een betrouwbare fokker. Goede voorbereiding is het halve werk!


Heeft u vragen over de Mechelse herder? Ga dan naar de website Joyvlugt.nl en neem contact op!


Over de schrijver
Reactie plaatsen