Mijn hond trekt aan de riem, wat te doen?
Mijn hond trekt aan de riem, wat te doen?


Mijn hond trekt aan de riem, wat te doen?


Het is eerst belangrijk om de oorzaak te achterhalen.

oorzaken kunnen bijvoorbeeld zijn:

- De hond heeft nooit geleerd op een rustige manier te lopen aan de riem.

- U heeft het er onbewust in getraind, het trekken aan de riem werkt namelijk zelf belonend voor een hond, dit betekent dat elke keer als de hond trekt hij altijd bij zijn doel terechtkomt bijvoorbeeld : een lekker geurtje in het gras of een andere leuke hond.

- teveel energie of prikkels

- Het kan zijn dat u niet consequent genoeg bent, hierdoor krijgt de hond geen duidelijkheid en is het patroon onmogelijk te doorbreken.

Als u de oorzaak weet is het veel makkelijker om ermee aan de slag te gaan.


Wat kan ik doen om dit te voorkomen?

Tips :

1 - Zorg dat u eerst de oorzaak achterhaalt, zonder de oorzaak te kennen is het vrijwel onmogelijk om er op een goede manier mee aan de slag te gaan.

2 - Zodra de oorzaak bekend is weet u ook waarom en wanneer de hond trekt, begin eerst in een prikkelarme omgeving. Hiermee bedoelen we in een steeg of op een plein waar weinig mensen, auto's of ander soorten drukte is.

3 - Om het trekgedrag te voorkomen zijn er meerdere mogelijkheden om mee aan de slag te gaan, afhankelijk wat de oorzaak is van het trekken.Wie kan mij helpen om dit probleem op te lossen?

Een hondengedragsdeskundige inschakelen kan nooit kwaad, deze kan met u meekijken en handige tips meegeven . Dit zorgt ook voor sneller resultaat en het voorkomen van verkeerde dingen aanleren door slechte timing.

Wilt u graag aan de slag met een ervaren en gediplomeerde Hondengedragsdeskundige ?Ga dan naar https://www.joyvlugt.nl


Over de schrijver
Reactie plaatsen