5 belangrijke kenmerken voor een betere gezondheid van uw hond
5 belangrijke kenmerken voor een goede gezondheid van uw hond
20 augustus 2021 

5 belangrijke kenmerken voor een goede gezondheid van uw hond

Gezondheid is een breed begrip. Bij een goede gezondheid komt veel kijken zoals :

Voeding

Beweging

weerstand

Genetische aanleg

huisvesting


Tip 1 - Voeding - 

Wanneer een hond niet de juiste voeding krijgt zult u dit aan alles merken. De juiste voeding voor een hond is voeding welke aansluit bij de behoefte van uw hond, dit verschilt per ras, leeftijd en individu.  De meest natuurlijke voeding voor een hond is rauw vlees, onbewerkt en zonder chemische toevoegingen. Uiteraard komt er bij een juiste uitgebalanceerde voedingsdieet nog veel meer kijken. 

Tip 2 - Beweging -

Ook beweging is een belangrijke factor voor honden. Zowel mentaal als fysieke gezondheid. Een hond met te weinig beweging kan diep ongelukkig geworden maar ook zeer gestrest. Uiteraard is teveel ook niet goed, daarin is het belangrijk om de ideale balans te vinden voor uw hond. Ook hier verschilt het per ras, leeftijd en individu.

Tip 3 - Genetische aanleg -

Op sommige factoren heb je niet altijd invloed zoals de genetische aanleg. Dit wordt merendeels bepaald door de fokkers, die zijn verantwoordelijk voor het fokken van gezonde honden. Wanneer u een hond heeft met allerlei genetische afwijkingen zal het wat betreft de gezondheid van uw hond moeilijker worden om een ideale balans te vinden. Wel kunt u ervoor zorgen dat uw hond optimaal functioneert door de juiste voeding ,huisvesting en beweging.

Tip 4 - Huisvesting -

De huisvesting is ook een belangrijke gezondheidsfactor. Wanneer de huisvesting niet aansluit bij de behoefte van uw hond zal dit ook terug te zien zijn in de gezondheid van uw hond. Bijvoorbeeld als een hond wat snel overprikkeld is woont in een druk gezin met kinderen is dit verre van ideaal. Spanning en stress zijn constant aanwezig wat dan weer kan zorgen voor een zeer lage weerstand en een slechtere gezondheid  van uw hond.

Tip 5 - Weerstand -

Weerstand staat nauw in verband met voeding, beweging en huisvesting. Wanneer een ideale balans mist bij deze factoren ziet u dat vrijwel altijd direct terug in de weerstand van uw hond. Lage weerstand kunt u zien doordat de hond constant gevoelig is voor infectie's. Daarom is weerstand de kern van de gezondheid van uw hond. Het is dus belangrijk de weerstand van uw hond optimaal te houden in het belang van de gezondheid van uw hond.

Over de schrijver
Reactie plaatsen